BİTLİS / MUTKİ - Mutki Anadolu Lisesi

Ara

Anlayış ve bilgiye tercüman olan dildir, insanı aydınlatan dilin kıymetini bil.

(Yusuf Has Hacib)

Ara

Safahat, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un ilk şiir kitabının adıdır. İlk baskısı 1911 yılında İstanbul’da yapılan eser, 1918 ve 1928 yıllarında tekrar basıldı. Şairin 1911-1933 yılları arasında yazdığı tüm şiirler “Safahat” adı altında yedi ciltlik kitapta toplandığından beri ayrı bir kitap olarak değil, Safahat külliyatının ilk bölümü olarak basılır. Mehmet Akif’in 1908-1910 yılları arasında Sırât-ı Mustakim’de çıkmış şiirlerden dördü dışında hepsi bu eserde yer alır. Toplam 44 şiir içerir. Eserde Türk toplumunun sosyal ve siyasi sarsıntıları, bu sarsıntılar karşısında insanların tavrı, toplumun çöküntü sebepleri günün olayları ile birlikte ele alınmıştır.

Ara

Asım’ın nesli… diyordum ya… nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi nâmusunu , çiğnetmeyecek . Şühedâ gövdesi , bir baksana , dağlar , taşlar… O, rükû olmasa , dünyâda eğilmez başlar … Mehmet Akif ERSOY

May

Mutki Anadolu Lisesi olarak Çevremi Koruyorum Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında öğrencilerimizle merhamet, yardımlaşma, duyarlılık konuları kapsamında kısa filmler izletildi, çevre temizliği yapıldı, Rahva Cami ziyaret edilerek bu konuda bilgilendildik. Depremzede kardeş okulumuz için, biz de buradayız diyerek mektup kardeşliği başlattık. Ve diğer çalışmalarımız ise devam etmekte. Projemizi gerçekleştirirken her zaman yanımızda olan değerli müdürlerime Emrullah Dalga ve Huriye Yalçınkaya ve yardımcı olan tüm öğretmen arkadaşlarıma  teşekkür ederiz

May

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı çalışma ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı yapıldı.

Mayıs Ayı Rehberlik Panosu/Meslekleri Tanıyalım

Nis

Okul psikolojik danışmanı tarafından siber zorbalık ve bilinçli teknoloji kullanımı konulu seminer verilmiştir.